Φυσούσε...αυταπάτες..

Γραφει η Αργυρώ Χ.
Κόκκινη γραμμή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας:
Μια φορά κι έναν καιρό,

Στην Πλατεία Συντάγματος στις 7/6/2011, έγινε μία ημερίδα για την Οικονομία της Χώρας, η οποία είχε μπει σε μία τροχιά δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων εναντίον των πολιτών, μετά την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου.




Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας Λαϊκής Συνέλευσης, ως ενημέρωση των αγανακτισμένων πολιτών και των Κινημάτων της Πλατείας, που εκείνο τον καιρό είχαν στρατοπεδεύσει στο Σύνταγμα, για τις ολέθριες επιπτώσεις που θα επιφέρει στην Οικονομία και όχι μόνο το Μνημόνιο.

Αξέχαστη εποχή, γεμάτη με λαϊκές συνελεύσεις, αντιμνημονιακή αγωνιστικότητα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, ελεύθερο από ξένες εξαρτήσεις.

Μεταξύ των    εισηγητών ήταν και δύο τέως αντιμνημονιακοί και όψιμα μνημονιακοί υπουργοί, οι οποίοι σήμερα  εν έτει 2016 έχουν υπογράψει ένα τρίτο Μνημόνιο : ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης, και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλος και ο υπουργός Οικονονικών , κ. Ε. Τσακαλώτος.

Ο κ. Κατρούγκαλος, άνοιξε τότε  την ημερίδα με τα παρακάτω λόγια:
"Φυσάει τώρα ένα αεράκι στην πλατεία. Δεν διώχνει μόνο τη ζέστη της ημέρας, αλλά ελπίζω ότι θα βοηθήσει να φύγει η ομίχλη και τα σύννεφα που προσπαθούν να σκεπάσουν τη Χώρα μας , από αυτούς που προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι τάχα τα μνημόνια είναι μονόδρομος..."
Και ο κ. Τσακαλώτος έλεγε: ".. λύση είναι να σταματήσουμε αυτό το μνημόνιο..."

Σήμερα, εν έτει 2016, και οι δύο προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύση για την έξοδο της Χώρας από την οικονομική κρίση βρίσκεται στο μονόδρομο της υπογραφής των Μνημονίων, με τον άλλοτε αντιμνημονιακό πρωθυπουργό κ. Τσίπρα  να συνυπογράφει, λέγοντας σε ομιλία του στη Βουλή ότι ο αντιμνημονιακός αγώνας ήταν μία αυταπάτη...

Το αεράκι, κατά τα φαινόμενα,   εκείνο το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος το 2011 δεν έδιωξε την ομίχλη και τα σύννεφα, αλλά  φυσούσε... αυταπάτες...
Το παραμύθι δεν τελειώνει εδώ, έχει και συνέχεια, αλλά προς το παρόν: ζουν αυτοί καλά και μεις χειρότερα... Α.Χ.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο