Δικαιολογίες...

Γράφει η Αργυρώ Χ.
Έμελλε να το ζήσουμε και αυτό σήμερα Κυριακή 22/11/2015. Οι εκλογές  για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο και 5΄ αναβλήθηκαν, επ' αόριστον (?) ... Θα δείξει...

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι έπεσε το σύστημα της εταιρίας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών. Άλλο πάλι και ετούτο...


Δικαιολογία διάτρητη  σαν αυτή  με το πιστόλι στο κρόταφο του κ. Τσίπρα που τον ανάγκασε να υπογράψει το Μνημόνιο 3.

Έβγαλε, λοιπόν,  ανακοίνωση  και ο ΣΥΡΙΖΑ λοιδορώντας τα ευτράπελα καμώματα της αναβολής της εκλογής Προέδρου στη Ν.Δ. με μία ανακοίνωση κόλαφο, για τη μη σοβαρότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ των άλλων σοβαρών που περιείχε η δήλωση ήταν και τα εξής:
"... στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε η Χώρα χρειάζεται μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ευχόμαστε αυτό να συμβεί σύντομα."

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι μία μη σοβαρή συγκυβέρνηση έχει και  την ανάλογη σε σοβαρότητα αντιπολίτευση!

Τώρα όσο για τα αίτια που οδήγησαν στην αναβολή υπάρχουν διάφορες εκδοχές που ένας νοήμων άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί. Γιατί η εκδοχή ότι έπεσε το σύστημα  μπάζει από παντού.

Θυμάμαι ότι ο καθηγητής της Ιστορίας στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, ο αείμνηστος Αλέξης Δημαράς, μας έλεγε ότι κάθε γεγονός πρέπει να προσπαθούμε να το διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις.

Πίσω από τις λέξεις στη προκειμένη περίπτωση μπορεί(?) να μην κρύβεται ο Αλέξης, που λέει το τραγούδι. Αλλά οι εσωκομματικές διαμάχες στη Ν.Δ.  και τα πισώπλατα συντροφικά μαχαιρώματα, που ίσως οδηγήσουν σε μία διάσπαση.

Ή τοποθετώντας το γεγονός της αναβολής στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, μπορεί τη  χρονική αυτή  στιγμή και με δεδομένο ότι υπάρχει μία ρευστότητα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, να εκτίμησαν ότι είναι πιο ωφέλιμο για αυτούς να συνεχίσουν με ένα μεταβατικό πρόεδρο παρά με ένα εκλεγμένο.

Αυτά, όμως είναι μόνο σενάρια, σκέψεις και εκτιμήσεις. Ο χρόνος θα δείξει.... Α.Χ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο