Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ο στόχος του Συστήματος επετεύχθη...

Ο στόχος του Συστήματος επετεύχθη...
Γράφει η Αργυρώ Χ.

Ο στόχος του Συστήματος επετεύχθη, γιατί κατάφερε, τελικά, να κάνει τους αντιμνημονιακούς να υπογράψουν μνημόνιο, που τώρα το αποκαλούν συμφωνία, ενώ έλεγαν ότι θα καταργήσουν τα προηγούμενα.
Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις που ψήφισαν μνημόνιο , αθέτησαν προγράμματα και ιδρυτικές διακηρύξεις, που επί τρία χρόνια και πλέον δυναμικά στήριζαν και πρόβαλλαν στο κόσμο, ως λύσεις εντός ευρώ, ακολουθώντας, όμως, σήμερα, το μονόδρομο της υπογραφής μνημονίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους πολίτες.

Επί πλέον κατάφερε το Σύστημα να συνδέσει, τους εναπομείναντες αντιμνημονιακούς, αποκλειστικά με το εθνικό νόμισμα παρουσιάζοντας το ως κατάρα και τους υποστηριχτές του, ως γραφικούς.
Επίσης, με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου από αντιμνημονιακούς καταρρίφθηκε η θέση μνημόνιο- αντιμνημόνιο και δόθηκε άλλοθι σε όλους αυτούς που υπέγραψαν τα προηγούμενα μνημόνια , τα οποία μας έφεραν σε αυτή τη δεινή θέση. Το ακούσαμε , να λέει περιχαρής η κ. Γεννηματά στο debate των πολιτικών αρχηγών (9/9/2015, ότι η εποχή μνημόνιο-αντιμνημόνιο τελείωσε.
Στο ίδιο debate, μάθαμε ακόμα , ότι τους ΑΝ.ΕΛΛ τους δημιούργησαν πολίτες, προερχόμενοι από την κεντροδεξιά . Κάποτε, ο όρος κεντροδεξιά στους κόλπους του κινήματος και στους λόγους του προέδρου ήταν μία παλαιοκομματική ορολογία. Παλαιότερα, τους ΑΝ.ΕΛΛ τους είχαμε ιδρύσει πολίτες, από όλους τους πολιτικούς χώρους, που είχαμε ως κοινά χαρακτηριστικά, την αντίθεσή μας στα μνημόνια, την υπεράσπιση της ιδέας του Έθνους Κράτους και τη διεκδίκηση μιας Ευρώπης των λαών και όχι των τραπεζών. Αυτά λέγαμε στον κόσμο όταν βγαίναμε να ζητήσουμε τη ψήφο του. Αλλά, τω καιρώ εκείνω, παλεύαμε για την κατάργηση των μνημονίων, σήμερα κάποιοι ήδη τα έχουν υπογράψει.
Για μένα, η πολιτική θέση αντιμνημόνιο είναι ιδεολογία, αν και το κατεστημένο πολιτικό σύστημα πάλευε και παλεύει λυσσαλέα να την καταρρίψει. Είναι ιδεολογία, γιατί ο αγώνας κατά των μνημονίων είναι ένας αγώνας που συνδέεται με τον αγώνα κατά της λαίλαπας της παγκοσμιοποίησης.
Η εποχή μας είναι μία ιστορική περίοδος κατά την οποία γίνονται ιδεολογικές ζυμώσεις, από τις οποίες θα προκύψουν νέα ιδεολογικά πρότυπα. Οι θιασώτες του Νέου Μεσαίωνα έκαναν και κάνουν ότι μπορούν να επιβάλλουν τη νέα φεουδαρχία των πολυεθνικών και των τραπεζών. Η προσέγγιση, λοιπόν του πολιτικού όρου αντιμνημόνιο, ως ιδεολογία, τους είναι εμπόδιο, γιατί είναι μία έννοια η οποία ενώνει τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης. Έτσι είπαν να τελειώνουν με τα δεινά που επιφέρει στο σύστημα το αντιμνημόνιο, και, εν μέρει το έχουν καταφέρει, γιατί τη δεδομένη στιγμή, στο πολιτικό χάρτη της χώρας δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια αντιμνημονιακή, πλέον, δύναμη που να εκφράζει την ιδέα αντιμνημόνιο... Αναζητείται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: