Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Διαίρει και βασίλευε...

Διαίρει και βασίλευε...
Γράφει η Αργυρώ Χ.

Τις τελευταίες μέρες, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, διαπιστώνω ότι η διαμάχη που είχε ξεσπάσει και προ  των εκλογών, μεταξύ των υποστηριχτών της αποχής και των ψηφοφόρων των αντιμνημονιακών δυνάμεων,  συνεχίζεται.

Οι οπαδοί και των δύο κατηγοριών αλληλοκατηγορούνται, εκτοξεύοντας μομφές η μία εναντίον της άλλης. Οι μεν αντημνημονιακοί κατηγορούν τους υποστηριχτές της αποχής για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος της επιλογής τους ή ότι ενίσχυσαν τα ποσοστά του πρώτου κόμματος. Οι δε υποστηριχτές της αποχής κατηγορούν, με τη σειρά τους, τους μη απέχοντες ότι με τη ψήφο τους νομιμοποίησαν τη παρωδία αυτής της εκλογικής διαδικασίας.

Κατά τη γνώμη μου, καμία  από τις  εν λόγω ομάδες δεν νομιμοποιεί κάτι  από τα παραπάνω λεγόμενα και από τις δύο πλευρές. Ένα μεγάλο μέρος του λαού, είτε με την αντιμνημονιακή ψήφο του, είτε με την αποχή έδειξε την απαρέσκεια του προς την υπάρχουσα κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από το μνημονιακό και νεομνημονιακό πολιτικό σύστημα.

Η διαμάχη, λοιπόν,που έχει προκύψει δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο τρόπος που βρήκε το πολιτικό κατεστημένο για να διχάσει και να αποπροσανατολίσει τους θιασώτες και των δύο κατηγοριών, από τη πραγματική διάσταση της αλήθειας,  με τη προσφιλή μέθοδο του Συστήματος εξουσίας: "διαίρει και βασίλευε", διασπείροντας, δηλαδή, αντικρουόμενες απόψεις για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν είχε ή δεν είχε μεγάλη ή όχι αποχή. 

Κατ' εμένα, τίποτα το ιδιαίτερο δεν θα είχε συμβεί. Ακόμα και σύσσωμο το εκλογικό σώμα να ψήφιζε, τα αποτελέσματα πάνω κάτω θα ήταν τα ίδια. Οπότε η διαμάχη αυτή δεν έχει νόημα, γιατί είναι ψευδεπίγραφη. Ο αγώνας, κατά της υποδούλωσης της χώρας και των πολιτών της δια των μνημονίων, ο αντιμνημονιακός αγώνας χρειάζεται όλους τους αγωνιστές του ενωμένους. Α. Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: