Από τους "κοριούς" ... στις πίτες...

                                                                     
Από τους κοριούς ... στις πίτες...
Γράφει η Αργυρώ Χ.

Γεγονός είναι και δεν χωράει αμφιβολία ότι, με τη παρούσα κυβέρνηση και με τους κυβερνώντες που την αποτελούν, δεν θα πλήξουμε ποτέ, αφού φροντίζουν, επιμελώς, εκτός των άλλων και για τη διασκέδασή μας.

Κάθε τρεις και λίγο ακούμε και από ένα "ευτράπελο" γεγονός, που πάντα, ούτε ξέρω πως τα καταφέρνουν, το κάνουν να αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού.

Με όλα αυτά που ακούς, έρχεται η στιγμή που αναρωτιέσαι : τι πρέπει να κάνω τώρα, να κλάψω ή να γελάσω; Με το κλάμα, βέβαια, μέχρι σήμερα δεν καταφέραμε και πολλά, σχεδόν τίποτα και επί πλέον μας φόρτωσαν και ένα τρίτο μνημόνιο. Θα προτείνω, επομένως, να δούμε, τα γεγονότα από την εύθυμη πλευρά τους, γιατί το γέλιο, σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες χαρίζει ζωή και υγεία. 

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, είδε το φως της δημοσιότητας ένα γεγονός που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ στην Ευρωπαϊκή  Σύνοδο Κορυφής τον περασμένο   Ιούλιο. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δημοσιεύματα, υπήρχε ένας Αμερικάνικος "κοριός" στις διαπραγματεύσεις Τσίπρα- Μέρκελ . Η Ουάσιγκτον, λέει, έδινε οδηγίες στην Ελλάδα, για το πως θα κινηθεί στις διαπραγματεύσεις. Κατά δημοσιογραφικές πηγές: "Καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο Αλέξης Τσίπρας είχε "κοριό" στο αυτί του και είχε συνομιλητή του,ανώτατο αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ."

Και όλα αυτά τα λέει το απόρρητο τηλεγράφημα, που προφανώς έπαψε πλέον να είναι απόρρητο, που εστάλη από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και με το οποίο η ΗΠΑ έδιναν οδηγίες στο κ. Τσίπρα για τη στάση που έπρεπε να κρατήσει απέναντι στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. 

Τώρα γιατί αυτή η δημοφιλής στάση, απέναντι στους δανειστές, θα έπρεπε να είναι απόρρητη, από τη στιγμή που είναι γνωστή σε όλους τους Έλληνες  δεν ξέρω να σας πω, ξέρουν αυτοί που τα γράφουν...

Εκείνο, που ξέρω είναι, ότι ο κ. Τσίπρας και οι "κοριοί" έχουν μεταξύ τους μία στενή σχέση. Τώρα θα μου πείτε, από που το συνάγω αυτό.  Δεν  το λέω, αυθαιρέτως, ο τύπος το λέει. 

Το περασμένο Μάρτιο είχε σκάσει άλλη συνταρακτική δημοσιογραφική  αποκάλυψη: Είχε βρεθεί "κοριός" όχι στο αυτί, αλλά στο γραφείο του κ. Τσίπρα, Είχε εντοπιστεί, λέει, καλώδιο στα ράφια της βιβλιοθήκης. Και όπως είναι βέβαιο, ο "κοριός" εξοντώθηκε. Η προέλευσή του, όμως, δεν εξακριβώθηκε.

Τώρα αν συνδέονται οι "κοριοί" μεταξύ τους, δεν το ξέρω. Αυτό είναι θέμα άλλων να ασχοληθούν, όπως και  για το πως  έφθασε ο "κοριός" από το γραφείο στο αυτί του κ. Τσίπρα.

Όμως, είναι, πλέον καιρός να ασχοληθούμε και με τις πίτες της κ. Φωτίου. Τώρα θα μου πείτε πάλι, τι σχέση έχει η κατασκοπεία με τις πίτες ...Θα σας πω:  Όση σχέση μπορεί έχει μία υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη μαγειρική, σε επίπεδο πολιτικής.  Να έχετε, πάντως, υπ' όψιν σας ότι, όλα συνδέονται και τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Άλλωστε και η κατασκοπεία, μεταφορικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι, είναι ένα είδος υψηλής μαγειρικής. 

Τώρα αν τα μενού που προτείνει η κ. Φωτίου κατά καιρούς, και η οποία έχει καθιερωθεί ως η σεφ της κυβέρνησης, έχουν σχέση με την υψηλή μαγειρική δεν το ξέρω, ούτε μπορώ να το κρίνω, μόνο περιγραφές κάνω...

Η συμπαθέστατη κ. Φωτίου, το έπιασε το σύνθημα και προχώρησε στο παρασύνθημα. Από τα γεμιστά στις πίτες και Κύριος είδε τι άλλο θα ακούσουμε.

Μετά τις παροιμιώδεις δηλώσεις της, περί γεμιστών, την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου υπουργικού συμβουλίου, σε άλλη συνέντευξή της, αποφάνθηκε, τελικά, ότι τα
γεμιστά ίσως είναι κάπως ακριβά για τη τσέπη μας, οπότε  σκέφτηκε να μας προτείνει κάτι πιο οικονομικό. Είπε, λοιπόν, η υπουργός:

"Τελικά, καλύτερο φαγητό είναι οι πίτες από τα γεμιστά. Είναι πιο φθηνό για αυτές τις ημέρες. Μιας και άρεσε στα Media, σκέφτηκα ότι, πιο φιλοσοφημένο φαγητό είναι οι πίτες. Από το τίποτα με λίγο αλεύρι και ότι βρεις κάνεις μια πίτα."

Αυτά μας είπε η κ. Φωτίου για δεύτερη φορά. Σαν το ταχυδρόμο που χτυπάει δυο φορές... Τώρα την τρίτη φορά δεν ξέρω τι θα μας προτείνει, αλλά έχω αρχίσει να τρέμω στην ιδέα μόνο που το σκέφτομαι....

Το σκέφτηκε και η υπουργός καλύτερα, γιατί ίσως στη πρόταση με τα γεμιστά δεν είχε υπολογίσει τις νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, οπότε βρήκε το ισοδύναμο "πιίτες", που είναι πιο φθηνό αλλά πάνω από όλα πιο σοφιστικέ. Αλλά πάντα στη λογική του τίποτα...

Έτσι, λοιπόν, η  καθημερινότητα της πολιτικής του τίποτα , κυλάει με φόρους ,περικοπές μισθών και συντάξεων, με τα κυβερνητικά ευτράπελα, ως άλλο θέατρο του παραλόγου, να σπάζουν τη μνημονιακή μας ρουτίνα, έτσι για να επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά, τη λαϊκή σοφία, που λέει: "Από τη Πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα ". Α.Χ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο