Η δικαίωση του εμποράκου...


Η δικαίωση του εμποράκου...
Γράφει η Αργυρώ Χ.

Η εκλογή αρχηγού της Ν.Δ. εκτός από σαπουνόπερα και θρίλερ, αποκτά και χαρακτηριστικά ελληνικής ταινίας μελό της δεκαετίας του '60.

Τελικά, η πρόταση της υποψηφιότητας του κ. Γεωργιάδη, έγινε δεκτή από τη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή  της Ν.Δ, , ενώ αρχικά είχε απορριφθεί, ως εκπρόθεσμη, αφού είχε κατατεθεί, καθ' ομολογίαν και του ιδίου του υποψηφίου, οκτώ περίπου λεπτά μετά την εκπνοή της προθεσμίας.

Η απόφαση αυτή της Κ.ΕΦ.Ε. αξιολογήθηκε από  όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την ιστορία, ως άκρως τυπολατρική και άδικη για τον κ. Γεωργιάδη.

Οι συνυποψήφιοι του κ Γεωργιάδη, οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας, εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως υπερβολική και άδικη. Ο δε κ. Γεωργιάδης για την απόρριψη της υποψηφιότητας του δήλωσε με νόημα: " Αν αρχίζαμε να τηρούμε τα τυπικά στοιχεία θα είχα πολλά να πω. Παραδείγματος χάριν, ο Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕΦΕ, έχει κάνει δήλωση ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου.  Βάσει καταστατικού δεν έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ ", συνέχισε δε την εμβάθυνση του νοήματος λέγοντας: "Δεν πιστεύω ότι θα ισχύσει η απόφαση.Αν ισχύσει αυτοί που θα τη λάβουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη."(news.in.gr). 

Τελικά, η Κ.ΕΦ.Ε, μετά τη γενική κατακραυγή των εμπλεκομένων, έκανε δεκτή και αυτή την εκπρόθεσμη κατά τους τύπους υποψηφιότητα. Οπότε, ο κ. Γεωργιάδης είναι, ήδη, ο τέταρτος υποψήφιος για τον αρχηγικό θώκο της Ν.Δ. Δεν χρειάστηκε, βέβαια, όπως ο πρωταγωνιστής της ταινίας θρίλερ, "Τα τελευταία οκτώ λεπτά", να επαναλάβει, πολλάκις, τα οκτώ τελευταία λεπτά της αγωνιώδους διαδρομής του με τη μηχανή του, ούτε να παραβιάσει σηματοδότες, που είναι και επικίνδυνο, μέχρι να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του. Απλά, στηρίχτηκε στα φιλάνθρωπα συναισθήματα και στη μεγαλοψυχία των συνυποψηφίων του, που αποφάσισαν να τον δεχτούν στη κλειστή λέσχη των εκλεκτών υποψηφίων της Ν.Δ. Τώρα, αν του έστρωσαν και κόκκινο χαλί. δεν ξέρω...

Ο τέταρτος υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ., λοιπόν, σαν το πρωταγωνιστή της μελό ελληνικής ταινίας της δεκαετίας του '60, "Ο εμποράκος", οποίος αν και είναι ένας βιοπαλαιστής φοιτητής που πουλάει εφημερίδες για να ζήσει και να σπουδάσει, καταφέρνει να μπει στους αριστοκρατικούς κύκλους της εποχής, έτσι και ο κ. Γεωργιάδης, πετυχαίνει να δικαιωθεί και να εισέλθει στο αριστοκρατικό εντευκτήριο των υποψηφίων αρχηγών της Ν.Δ.

Παραπάνω, είπα τέταρτος υποψήφιος, και μου ήρθε στο νου μία άλλη ταινία της εποχής μας όμως, με τον τίτλο: "Είμαι το νούμερο τέσσερα". Αλλά αυτή είναι θρίλερ, και όχι μελό. Αν και  ποτέ δεν ξέρεις... η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις...

Τελικά, οι υποψηφιότητες για την αρχηγία της Ν.Δ. ... στα τέσσερα....   Α.Χ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο