Τη Κωδική Ονομασία: "Γεμιστά" έχει το Σχέδιο Διάσωσης της Χώρας.

Τη  Κωδική Ονομασία: "Γεμιστά" έχει το Σχέδιο Διάσωσης της Χώρας.
Γράφει η Αργυρώ Χ.

Η διάσωση της χώρας μέσα σε ένα ταψί με γεμιστά! Αληθώς, απορώ πώς και δεν το είχε σκεφτεί κανείς μέχρι σήμερα. Το μυστικό της διάσωσης της χώρας ήταν καλά φυλαγμένο μέσα σε ένα ταψί με γεμιστά...

Μας το παρουσίασε η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης της νέας συγκυβέρνησης, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, σε δηλώσεις της, την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. 

Η κ. Φωτίου Θεανώ, με απλά λόγια και αφοπλιστική ειλικρίνεια, δήλωσε τα εξής: " Νομίζουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες αν κάνουμε οικονομία και φτουρήσουμε  τα πράγματα, όπως έχει μάθει ο ελληνικός λαός να κάνει. Το γεμιστό, τα γεμιστά η επινόηση και του ελληνικού λαού. Με τίποτα,  δηλαδή πολύ φτηνά τρώει μια οικογένεια. Θα συνεχίσουμε στην ίδια λογική."

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, οικονομολόγοι και οικονομικοί αναλυτές είναι έτοιμοι να σκίσουν τα πτυχία τους, υποκλινόμμενοι μπροστά στο τόσο απλό, αλλά μεγαλοφυές σχέδιο διάσωσης της χώρας. Μία λύση που την είχαν μπροστά στα μάτια τους και άλλες φορές στο πιάτο τους, αλλά εκεί που ήταν κρυμμένη ανάμεσα σε ντομάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια που να τη δουν.

Δεν είχαν σκεφτεί καν  να κοιτάξουν κατά εκεί, ίσως γιατί δεν το περιείχαν τα παλαιωμένα εγχειρίδια σπουδών τους, αλλά και στα επιμορφωτικά σεμινάρια,  πάλι δεν  είχε γίνει κάποια αναφορά. Και όμως  η λύση ήταν στη κουζίνα τους μέσα σε ένα ταψί με γεμιστά ! 

Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μόνο η κυβερνώσα  μνημονιακή σκέψη θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι, γιατί περιττό είναι  να σας πω ότι η πλειονότης της κοινής γνώμης και η επιστημονική οικονομική κοινότητα έμειναν ενεοί.... 

Τα μόνα που χειροκρότησαν το απλό, αλλά μεγαλοφυές στη σύλληψή του σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της χώρας ήταν : 
"τα κολοκυθάκια που χτυπάνε παλαμάκια 
πάνω στη πρασινάδα και πάνω στο γκαζόν"

Τα οποία κολοκυθάκια είδαν,   δύο χρόνια μετά την πανηγυρική τους εμφάνιση μαζί με άλλα ζαρζαβατικά, στο Ηρώδειο, να έρχονται και πάλι στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά δια στόματος  μίας υπουργού, συμβάλλοντας έτσι με τη παρουσία τους, μέσα σε ένα ταψί με γεμιστά, στη διάσωση της χώρας! 

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι σχέση έχουν μεταξύ τους, τα κολοκυθάκια, το Ηρώδειο, και τα γεμιστά της Κας Φωτίου. Και όμως έχουν, και θα σας λύσω αμέσως την απορία. 

Σε ανύποπτο χρόνο, εν έτει 2013, η κ. Πρωτοψάλτη Άλκηστις είχε παρουσιάσει στο Ηρώδειο, στις 14/9 συγκεκριμένα, το "Χορό των Μπιζελιών", παιδικό τραγουδάκι  από τη θρυλική  εκπομπή: Εδώ Λιλιπούπολη, που αν και παιδική, έφτασε να έχει μία σατυρική, πολιτική διάσταση. Έχει ο καιρός γυρίσματα... για το αντικείμενο της σάτιρας...

Το χοντρό μπιζέλι χορεύει τσιφτετέλι
χορεύει τσιφτετέλι στο χορό των μπιζελιών

Και τα κολοκυθάκια χτυπάνε παλαμάκια
πάνω στην πρασινάδα και πάνω στο γκαζόν

Μ' ένα πράσινο καινούργιο παπιγιόν
προχωρώ για τον χορό των μπιζελιών

Ήρθ' η ώρα πια και γω, ήρθ' η ώρα πια και γω
να χορέψω με λαχτάρα, αγκαλιά με μια αγκινάρα
το πρώτο μου ταγκό

Βλίτο και σπανάκι χορεύουνε συρτάκι
χορεύουνε συρτάκι στο χορό των μπιζελιών


Την εποχή εκείνη, δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2013, η κ. Πρωτοψάλτη, χωρίς να το φαντάζεται, ούτε, βέβαια, ότι θα χριστεί  υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού,εν έτει 2015, φανταζόταν , Σεπτέμβριο πάλι, έκανε,εν αγνοία της, μία πολιτική πρόταση,  η οποία δεν  είχε,  επ' ουδενί, συνδεθεί τότε με τη σωτηρία της χώρας από τα μνημόνια. 

 Αλλά, κατά τα φαινόμενα,  είναι καιρός να επανεξεταστεί.αυτή η πρόταση, για να ενισχύσει και το Σχέδιο Διάσωσης της Χώρας, με τη Κωδική Ονομασία: "Γεμιστά".  Άλλωστε, η Κα Φωτίου μας είπε ότι η κυβέρνηση  θα βαδίσει σε αυτή τη λογική. Δηλαδή, θα βαδίσει στο δρόμο της φτηνής πολιτικής του τίποτα και των ζαρζαβατικών... Α. Χ.

Βίντεο με τις δηλώσεις της υπουργού:



Βίντεο από την παράσταση στο Ηρώδειο:









Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
τελικα η Κα Φωτιου εχει σχεδιο!!!! ειναι μπροστα η γυναικα!!!! ευχαριστω για την εξηγηση!!! μα ποσο κοντοφθαλμη ημουν που τολμησα να γελασω μαζι της !!! συνθημα : Γεμιστα , παρασυνθημα : ¨Μπιζελι!!! χααααααααααααααααα
Ο χρήστης Argy57 είπε…
Τις περισσότερες φορές η λύση στα προβλήματα μας είναι απλή, αλλά δεν τη βλέπουμε. Η κ. Φωτίου, με τις πρωτοπόρες ιδέες της, μας δείχνει το δρόμο... των ζαρζαβατικών...
Ο χρήστης Unknown είπε…
και φυσικά αυτό θα έχει αποτελέσματα τόσο στην τσέπη μας, όσο και στη σιλουέτα μας!!! αυτό που το πάτε???
Ο χρήστης Argy57 είπε…
Φροντίζουν για όλα, για το καλό μας...!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο